O nama

Pošto je 2004-te godine dobio status počasnog gradjanina rodnog Leskovca, Profesor Stojković je izrazio želju da osnuje specijalnu bolnicu za lečenje steriliteta, jer za takvom medicinskom ustanovom postoji velika potreba. Adaptiravši kuću u Norvežanskoj 16, lokalna vlast je stvorila prve uslove za realizaciju projekta.

Profesor Stojković, njegova supruga i saradnik Petra, i njegov školski drug Dr. Nebojša Marković koji je cenjeni ginekolog, svi zajedno ulažu velike napore kako bi ovoj projekat stao na noge. Zahvaljujući tome i pomoći NIP-a i kredita Fonda za razvoj Srbije omogućena je nabavka najmodernijih medicinskih instrumenata i opreme.

Konačno, bolnica je svečano otvorena u aprilu 2008-e godine i od tada nudi profesonalnu i modernu uslugu svojim pacijentima.

Kako je napravljena Specijalna bolnica

Ideja o otvaranju Specijalne bolnice u Leskovcu dr Miodraga Stojkovića počela je da se realuzuje krajem 2005. godine kada su gradske vlasti sa naučnikom sklopile ugovor o neograničenom zakupu ruinirane dvospratne kuće u Norvežanskoj ulici na Hisaru, korisne površine od oko 300 kvadrata. Od tada pa do svečanog presecanja crvene trake, 29. aprila 2008. godine, kada je, zapravo, Specijalna bolnica za lečenje steriliteta i vantelesnu oplodnju, zvanično počela sa radom, bilo je uspona i padova, datih, održanih i neispunjenih obećanja, optimizma i pesimizma. No, na sreću, sve se okončalo uspešno. Posle odluke o ustupanju kuće u vlasništvu grada Leskovca, lokalna skupština je donela odluku da grad finansira renoviranje i adaptaciju dvospratnog zdanja za potrebe bolnice. Radovi su se protegli na više od godinu dana, a vlasti su saopštile da je ta investicija koštala oko 22 miliona dinara.Početkom septembra 2007. godine, Upravni odbor Fonda za razvoj Srbije odobrio je dr Stojkoviću kredit od 22 miliona dinara za kupovinu komercijalne opreme za Specijalnu bolnicu. Sredstva su, zapravo, odobrena opštini Leskovac, koja su kasnije prebačena na račun bolnice, a uslov za odobrenje bila je hipoteka nad bolničkim zdanjem. Kredit uredno isplatila firma SPEBO u čijem sastavu posluje Specijalna bolnica i čiji je osnivač dr Stojković. Potom je Vlada Srbije, 24. oktobra iste godine, odobrila Stojkoviću bespovratnih 10 miliona dinara iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) za kupovinu opreme za naučni rad. Usledile su i neophodne dozvole za rad od nadležnih državnih službi i ministarstva, čime su stekli uslovi za otvaranje bolnice.