USLUGE

IUI – Intrauterina inseminacija

Radi se tako što se vrlo tankim i fleksibilnim kateterom kroz grlić materice ubacuju vitalni i pokretni spermatozoidi i to direkno u materici.

Ceo proces je bezbolan i ne traje dugo.

IVF – In vitro fertilizacija ili veštačko oplođivanje

Tretman uključuje upotrebu terapije odnosno lekova, praćenje ciklusa, prikupljanje jajnih ćelija, spajanje jajnih ćelija sa muškim gametom u laboratorijskim uslovima. Prati se rast i razvoj embriona i najkvalitetniji se vraćaju pacijentkinji.

Ostali embrioni dobrog kvaliteta mogu da se zamrznu i po želji pacijenata da se čuvaju za eventualnu dalju namenu.

ICSI – Intracytoplasmic sperm injection
ili mikrofertilizacija

Postupak uključuje ubrizgavanje jednog spermatozoida direktno u citoplazmu jajne ćelije. Na taj način vrši se precizan odabir spermatozoida I prevazilaze svi problemi vezani za pokretljivost spermatozoida.

PESA i TESA

PESA (Percutaneous epididymal sperm aspiration) i TESA (testicular sperm aspiration) su načini za sakupljanje muskih polnih celija kod pacijenata koji imaju izostanak spermatozoida u semenoj tečnosti.

Finom iglom ili pistoljem za biopsiju se dobijaju muski gameti direktno iz epididimisa ili testisa. Nakon dobijanja svakog uzorka ,ukljucujuci punktat ili biopsiju, proverava se kvalitet i broj spermatozoida mikroskopskim ispitivanjem i eventualno koriste za ICSI ili zamrzavanje.

Veliki broj trudnoca i zdravih beba potvrdjuje uspesnost ovih metoda.